Ремонти дворів, вулиць та висадка дерев: як Франківськ чепурять до Великодня

  • Івано-Франківськ причепурять до Великодня.

    Повним ходом триває ремонт вулиці Левка Лук’яненка. Ще до повномасштабного вторгнення тут замінили внутрішні мережі. Тепер взялися стелити дорожнє покриття.

    Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

    «Ремонт цієї вулиці буде в аналогічному стилі, як минулого року ми зробили вулиці Крушельницької, Лесі України та Міцкевича. Тобто буде все в один рівень, ми висадимо дерева, встановимо вуличні меблі. Вулиця буде пішохідною і, сподіваємось, що погода дозволить і ми цю вулицю до свят закінчимо», – повідомив заступник директора Департаменту благоустрою Ігор Сенчук.

    Також комунальники розпочали ремонти дворів. Загалом до Департаменту благоустрою надійшло понад 140 заявок від мешканців на ремонт міжбудинкових проїздів.

    Наразі у роботу включили 9 об’єктів, які були у найгіршому стані. Один з таких дворів – на Короля Данила, 11а. Мешканець будинку Володимир Чижик каже, що такого ремонту двору не було роками, а з появою нових будинків старий асфальт навантажень не витримав.

    “Я живу в цьому будинку 50 років. Ремонти? Був старий асфальт, а після того, як збудували новий будинок, знищили дорогу, і, чесно, була дуже приємна несподіванка, що врешті дійшли до нас і буде така краса. Дякую тим людям, які виділили кошти, тому що це буде дійсно по-європейськи, красиво і подарунок до Великодня», – ділиться враженнями Володимир Чижик.

    Окрім того, Івано-Франківськ озеленять.

  • Комунальники вже розпочинають роботи з висадки дерев, квітучих кущів та клумб. Вперше цього року у місті спробують висадити троянди. З дерев буде традиційне наповнення: липа, клен, ясен та дуб. 

    «Загалом зараз буде масове висадження дерев, очищення міста від бруду після зими (це традиційно), малювання поручнів, малювання світлофорів, прибирання територій, малювання лавочок, тобто масштабна підготовка до Великодніх свят. Місто відживає від зими та місто чепуриться. Ми сьогодні не є на лінії зіткнення, тому місто має бути гарним і таким, щоби військові сюди приїжджали на ротацію чи у відпустку і відчували, що місто змінюється, стає комфортним для їх сімей. А також ті люди, які тікають від війни, теж повинні розуміти, що в нас тут порядок, чистота і розвиток», – розповів Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

    А ще на минулій оперативній нараді Руслан Марцінків доручив комунальникам привести до порядку сквери, пофарбувати лавки, світлофори, стовпчики вуличного освітлення та огорожі. А в центральній частині міста оновлять дорожню розмітку.

    До теми: В Івано-Франківську встановлять урни для збору ртутних предметів

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!