271 дрон: FPV, «Мавіки» і новітня розробка. Руслан Марцінків відвіз допомогу на Донецький напрямок

  • Це перша поїздка у 2024 році.

    Очільник Франківської громади Руслан Марцінків відвіз захисникам на Донецький напрямок 271 дрон: FPV, «Мавіки» і новітню розробку.

    Необхідну техніку завезли в 109 окремий гірсько-штурмовий батальйон 10 ОГШБр «Едельвейс», тактичній групі «Сапсан» 24 бригади, 78 батальйон 102 бригади і спецпідрозділу «Омега» НГУ, пише Галицький кореспондент.

    Окрім цієї важливо техніки захисники отримали інші необхідні на фронті речі.

    «Усе потрібно. Дрони, FPV-дрони, мавіки, дрони на скиди. От чергове замовлення від хлопців маємо і веземо. Ті підрозділи, які зараз на нулях, у них уже дуже великі витрати цих дронів, особливо fpv-шок, камікадзе, залежно, на якому напрямку підрозділ. Зараз найбільше запитів на дрони і на мавіки, якось зі спорядженням у хлопців проблем немає таких, тому найбільше запитів від частин саме на дрони», – каже директор КП «Муніципальна інспекція» Михайло Шутак.

    Дрони з бюджету

    250 FPV-дронів, які закупила громада за кошти з міського бюджету, ще 16 – за кошти благодійного фонду «Моє місто Івано-Франківськ».

    «Веземо 250 FPV-дронів, куплених за міський бюджет. У першу чергу 10 гірсько-штурмовій бригаді 109 батальйону. Також ми маємо закуплені з благодійного фонду, який є при місті, теж закупили 16 FPV-дронів. І також веземо 1 квадрокоптер, який зробили наші діти – Центрі освітніх інновацій. Це великий квадрокоптер, який дасть можливість багато що зробити. І іншу допомогу, яку зазвичай ми веземо, тому що зараз дуже потрібно також і гумові чоботи, і інші речі, які завжди потрібні на передовій. Але основне сьогодні – це дрони, які ми закупили і веземо на Донецький напрямок», – розповів Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

    Зазначимо, що наприкінці минулого року понад 100 дронів Руслан Марцінків передав військовим частинам, які обороняють Авдіївський напрямок. Цього разу бойові «пташки» полетіли на Донецький напрямок, де також тривають тяжкі бої проти окупанта.

    «Поряд з тим є ще кілька напрямків, на яких також дуже гаряче: це Лиманський напрямок, це Краматорськ, це і інші населені пункти, де зараз гаряче, де безпосередньо зараз лінія фронту проходить. А ця допомога, ці дрони ідуть у ті військові частини, де служать мешканці Івано-Франківська та громади», – каже директор КП «Полігон-ТПВ» Євген Данилюк.

    За їхню діяльність прозвучала подяка.

  • «Дякуємо Івано-Франківській громаді за надану допомогу дронами-камікадзе. Будемо продовжувати нищити ворога всіма наявними силами. Використаємо з найкращими можливостями і бажанням, щоб була Україна і перемога. Слава Україні!», – додає військовослужбовець з позивним «Марко».

    Долучились і волонтери

    До поїздки долучилася і громадська організація «Спілка волонтерів Прикарпаття». Хлопці спільно з громадою суттєво допомагають захисникам.

    «Тиждень назад ми повернулися з великої поїздки на схід. 5 великих бусів ми відвезли все, що необхідно хлопцям. Зараз «Спілка волонтерів долучилася разом з міською радою веземо дрони-камікадзе на самий нуль, де найбільше їх потрібно. Це район Торецька, Часового Яру і Лиман», – розповів голова ГО «Спілка волонтерів Прикарпаття» Ігор Лукинів.

    Захисниця з позивним «Багіра» з тактичної групи «Сапсан» 24 бригади передає велике вітання громаді Івано-Франківська.

    “Вітання усім, хто долучився, всім, хто не втомився, хто допомагає і вірить в Збройні сили України. Усім, хто вірить і йде до перемоги разом з нами. Хочемо подякувати за те, що допомагаєте, підтримуєте і за те, що вірите в нас», – додала захисниця.

    До теми: Івано-Франківськ посилює військо сотнями дронів

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!