У Харкові 11 лютого оголосять днем жалоби за загиблими від російського обстрілу

  • У ніч на 10 лютого російські війська атакували Харків ударними безпілотниками. Відбулося влучання по нафтобазі, внаслідок якого розлилося пальне та спалахнула пожежа – вогонь поширився на кілька приватних будинків.

    Живцем згоріла родина із трьома дітьми. Тіла їхні дуже обгоріли. Для точної ідентифікації потрібна ДНК-експертиза. Родичі сім’ї здали свої зразки.

    У Харкові в неділю, 11 лютого, оголосять днем жалоби за загиблими під час російського обстрілу людьми. Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав Харківський міський голова Ігор Терехов, передає кореспондент “Укрінформу”.

    “Уночі був обстріл міста Харкова, і як результат цього обстрілу відбулося загорання приватних будинків. Загалом згоріли 15 житлових будинків. На жаль, загинуло сім людей, із них троє дітей. І завтра у Харкові буде день жалоби. Ми оголосимо про це”, – сказав Терехов.

    Також міський голова розповів, що крім семи загиблих, у Харкові поранені дві жінки та один чоловік.

    “Чоловік зараз перебуває у лікарні, у нього 50% опіків тіла. Медики роблять усе можливе, щоб врятувати його життя”, – додав Терехов.

    За допомогою звернулися 57 мешканців

    Міський голова подякував харків’янам, які приходили до оперативного гуманітарного штабу та приносили допомогу для постраждалих під час нічного обстрілу.

    Терехов повідомив, що за допомогою звернулися 57 мешканців міста, які постраждали від ворожого обстрілу. Він запевнив, що усіх постраждалих забезпечать місцем для проживання – розселять у гуртожитки та місця з резервного житлового фонду.

  • “Крім цього, ми провели перемовини з міжнародними фондами щодо можливості надати переносні будинки. Їх можна буде встановити на ділянках, люди там також зможуть проживати у більш-менш нормальних умовах на своїй території”, – сказав Терехов.

    За його словами, наразі загрози повторного загорання житлових будинків від атакованої приватної нафтобази немає, адже від неї практично нічого не залишилося.

    Він додав, що жодного відношення до постачання палива українським військовим ця приватна нафтобаза не мала. І зазначив, що містяни не відчують перебоїв із постачанням палива через нічну атаку російських військ на Харків.

    Читайте також: Продовження конфлікту: представники ТЦК зустрілися з жителями Космача

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!