Угода на 21 тисячу доларів: прикарпатця затримали при перетині кордону

  • Прикордонники затримали організатора переправи і «клієнтів», серед яких є прикарпатець.

    Група правоохоронців зупинила на околиці села Берегівського району трьох чоловіків призовного віку, які мали намір незаконно перетнути українсько-угорський кордон, та двох переправників, які мали їм це забезпечити. Організатора правопорушення, його пособника та трьох «клієнтів» затримали під час транспортування останніх до кордону на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Лужанка», повідомляє прикордонна служба.

    Організатор, 46-річний закарпатець, познайомився з жителями Івано-Франківщини і Сумщини в Ужгороді та домовився з ними про сприяння у перетині кордону. «Технічні» моменти «операції» забезпечував його пособник, також місцевий житель. Усього перехід держрубежу коштував «клієнтам» 21500 доларів США.

    Водночас правоохоронці провели санкціонований обшук транспортного засобу переправників, у ході якого вилучили грошові кошти та чорнові записи ділків.

    Організаторів незаконного переправлення затримали в порядку ст.208 КПК та помістили до ізолятора тимчасового тримання ГУНП в Закарпатській області. Їм оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 ККУ. Осіб, як намагалися незаконно перетнути державний кордон, притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

    Ужгородським міськрайонним судом фігурантам кримінального провадження обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави: для організатора – 242 400 грн, для пособника – 181 680 грн. Тривають слідчі дії.

    До теми: Священник у катафалку намагався через кордон перевезти ухилянта з Луганщини

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!