10-річний калушанин зібрав для військових майже 100 тисяч гривень

  • У Калуші відбувся благодійний аукціон пам’яті полеглого Героя Мар’яна Русинкевича. Ініціатива проведення заходу належить 10-річному синові Героя Матвію. Його підтримала мати Соломія Русинкевич і благодійний фонд «Волонтерський корпус Прикарпаття».

    На аукціон виставили 16 лотів, більшість із яких — картини авторства Матвія Русинкевича. Не зважаючи на юний вік, хлопчик володіє кількома техніками: малюнок олівцем, вугіллям, олійною фарбою, гравюра тощо, повідомляє  міський голова Андрій Найда.

    Крім того, на аукціон виставили картини, вишиті бісером, розписані тубуси, колекцію шевронів. На одному із тубусів зображено три постаті Героїв. Це — сам Мар’ян Русинкевич, і два його побратими, з якими разом воював і загинув.

    За виставлені на аукціоні лоти вдалося зібрати 90 600 гривень. Додатково організували збір грошей у скриньках і благодійні внески на картку.

    Зібрані кошти передадуть на закупівлю двох тепловізійних прицілів для 79 батальйону 102 бригади Сил територіальної оборони ЗСУ імені полковника Дмитра Вітовського, де і служив Мар’ян Русинкевич, батько Матвія.

    Один із благодійників залишив придбаний лот — релігійну картину, вишиту дружиною Героя Соломією, — для родини Героя. Троє благодійників, які зробили найбільші донати, отримали в подарунок розписані гільзи.

    Нагадаємо, молодший сержант Мар’ян Русинкевич у вересні 2022 року став на захист рідної землі. У цивільному житті був декоратором, дизайнером святкувань. Саме тому на фронті дістав позивний «Шарик».

    Мар’ян Русинкевич служив бойовим медиком стрілецького взводу військової частини. Загинув 25 лютого при виконанні бойового завдання у Запорізькій області. У сім’ї Героя зростає двоє синів.

    До теми: Жителі Снятинщини відправилися на будівництво фортифікаційних споруд

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!