Франківець Максим Калабішка переміг на турнірі з великого тенісу в Іспанії 

  •  
    В іспанському містечку Лес-Франкесес-дель-Вальес, що поблизу Барселони, завершився турнір Міжнародної федерації тенісу ITF J60 серед молоді до 18 років.
     
    Іванофранківець Максим Калабішка зіграв на змаганнях 8 ігор і впевнено переміг. Про це пише “Галицький кореспондент”, з посиланням на обласну Федерацію тенісу Івано-Франківська. 
     
    Починав Максим з кваліфікації – там обіграв трьох іспанців – 6-1, 6-0; 6-1, та двічі 6-1, 6-3. В основній сітці у першому і другому раунді пройшов ще двох господарів турніру – 6-0, 6-2 та 6-1, 6-3. У чвертьфіналі Калабішка переміг суперника з Індії – 6-2, 6-1, а у півфіналі мав непростий матч з представником ПАР, в якому програв перший і єдиний сет на змаганнях – 6-4, 4-6, 7-5.
     
    А у фіналі іванофранківець зустрівся з іспанцем Маркосом Пікерасом, якому не дав шансу на перемогу – 7-5, 6-2.
     
    “Найважчим був півфінал. Суперник з ПАР ще нещодавно був у ТОП-300 в світі, зараз у ТОП-400. З ним ми грали 3,5 години – дуже важкий матч був. Напористий гравець. У третьому сеті я навіть програвав 5:1, але в підсумку виграв 7:5. Щодо фіналу – теж важка була гра. Перший сет ми напружено боролись, рівно йшли. І вже в другому сеті іспанець трошки морально “зламався” і я виграв 6-2. Може з результату не видно, але не можу сказати, що це був легкий турнір. Трохи важко було і психологічно, і фізично – так що слава Богу, виграв цей турнір і рухаюся далі”, – розповів Калабішка пресслужбі обласної федерації.
     
    У березні Максим у статусі лакі-лузера яскраво переміг на турнірі ITF (Міжнародної федерації тенісу) U18 у французькому Колом’є.
     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!