Депутати обговорили популяризацію Дністровського національного ландшафтного парку серед населення

  • Сьогодні, 26 травня, в Івано-Франківську продовжується сесія обласної ради.

    Депутати обговорили участь обласної ради у конкурсі проектів Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив і вирішили брати у ньому участь, а також подати проект «Дністровський каньйон: сталий розвиток території».

    Депутати планують ініціювати популяризацію та інформування про Дністровський національний ландшафтний парк серед населення, адже це прекрасний туристичний об’єкт, природно-заповідний фонд України, що розташований у межах Тлумацького та Городенківського районів нашої області. Дану туристичну зону планують активно розвивати. Для цього створять комунальне підприємство для адміністрування ландшафтного парку, яке здійснюватиме взаємодію з органами місцевої влади і самоврядування. Поряд з заповідною зоною можна займатись підприємницькою діяльністю. Також планують реалізувати проект з прибирання ландшафтної зони “Дністровська хвиля” у даній туристичній зоні. Там встановлять 25 контейнерів для збору вживаних батарейок, сформують базу даних усіх рекреаційних ресурсів регіону, виготовлять 10 інформаційних таблиць, які встановлення біля визначних туристичних атракцій та ін.

    На це Прикарпаття може отримати півмільйона гривень у рамках конкурсу проектів Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив.

  • Нагадаємо, Тлумаччина презентувала власний туристичний бренд.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!