У Франківську відзначили кращих спортсменів з Таеквон-До (фото)

  • 18 грудня у спортивному комплексі ФОК відбулась планова атестація на кольорові пояси ГО Івано-Франківського обласного осередку Всеукраїнської асоціації спортсменів Таеквон-До.

    Про це повідомив Андрій Данищук, голова Івано-Франківського міського осередку Всеукраїнської асоціації спортсменів.

    Напередодні іспиту упродовж тижня у різних спортивних залах осередку відбувались атестаційно-технічні семінари у яких взяли участь 160 учасників з Івано-Франківської об’єднаної територіальної громади та області.

    Під час семінарів допуск до здачі атестації на кольорові та чорні пояси отримали 150 спортсменів.

    У Таеквон-До існує 10 кольорових поясів (куп) і 9 чорних поясів (дан). Атестації на кольорові пояси відбуваються два рази на рік у травні і грудні. Іспити на чорні пояси відбуваються один раз на рік.

    Атестацію приймала регіональна екзаменаційна комісія Івано-Франківського обласного осередку Всеукраїнської асоціації спортсменів Таеквон-До у складі:

    Голова комісії:

    • Данищук Андрій Сергійович, міжнародний інструктор, володар чорного поясу V дану, дворазовий чемпіон Європи з Таеквон-До.

    Члени комісії:

    • Данищук Сергій Юрійович володар чорного поясу ІV дану;
    • Качкан Володимир Мирославович володар чорного поясу ІІ дану;
    • Мовчан Денис Іванович володар чорного поясу ІІ дану;
    • Іванійчук Василь Васильович володар чорного поясу ІІ дану;
    • Манюх Олексій Юрійович володар чорного поясу ІІ дану,
    • Парфан Тарас Віталійович володар чорного поясу ІІ дану.

    Також на атестацію завітав радник міського голови Івано-Франківської МТГ Назарій Кішак.

  • Під час іспиту спортсмени продемонстрували високий рівень фізичної та теоретичної підготовки. На кольорові пояси успішно атестувались – 148 учасників, на чорний пояс І дан успішно атетсувались Євген Павлюк та Максим Фербей.

    Щорічно осередок за результатами міських, обласних, всеукраїнських, міжнародних турнірів, чемпіонатів Європи та світу відзначає двох кращих спортсменів року. Одну серед дівчат та одного серед хлопців.

    У 2021 році кращою спортсменкою Івано-Франківського обласного осередку Всеукраїнської асоціації спортсменів Таеквон-До І.Т.Ф. стала Марія Стефанків (тренер Данищук Сергій Юрійович), а кращим спортсменом Івано-Франківського обласного осередку Всеукраїнської асоціації спортсменів Таеквон-До І.Т,Ф. став Дмитро Міськов (тренер Данищук Андрій Сергійович). Спортсмени отримали пам’ятні кубки, солодкі призи а також грошові винагороди.

    Також цього року було проведено конкурс дитячих малюнків і наші спортсмени мали змогу створити емблему нашого осередку. Переможницею цього конкурсу стала Софія Кліщ.

    Читайте також: Марцінків вручив звання почесного громадянина Івано-Франківська Патріарху Варфоломію

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!