Мін’юст домігся припинення діяльності Комуністичної партії України

  • “Міністерство юстиції виграло судову справу проти Комуністичної партії України та домоглося припинення діяльності цієї політичної сили”, – зазначив на своїй сторінці у “Фейсбук” міністр юстиції Павло Петренко.

    Він переконаний, що заборона Комуністичної партії піде на користь українському суспільству.

    “Зазначені судові рішення будуть мати виключно позитивні наслідки для всього українського суспільства. Ми проводимо реформи, ведемо боротьбу як з побутовою корупцією, так і на місцях. Українське суспільство має базуватися на реальних цінностях нашого народу, жити в європейському правовому полі, не повторювати помилок минулого”, – впевнений Петренко.

    За інформацією Міністерства юстиції, Окружний адміністративний суд міста Києва повністю задовольнив позов Міністерства юстиції до Компартії і постановив припинити діяльність КПУ. Відповідну постанову було прийнято сьогодні, 16 грудня 2015 року.

    В цей же день постановою Київського апеляційного адміністративного суду залишили без задоволення апеляційну скаргу на постанову Окружного адміністративного суду про відмову у задоволенні позову КПУ проти Міністерства юстиції. Представники Компартії в позові вимагали скасування наказу Мін’юсту від 23 липня № 1312/5. Цим наказом затверджено Правовий висновок Комісії з питань дотримання закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки”, що підтверджує невідповідність символіки і статуту партії до вимог законодавства України.

  • Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!