В’єтнам заборонив фільм “Барбі” через зображення спірної території у фільмі

  • Також у 2022 році В’єтнам заборонив фільм “Незвідане” з тієї ж причини.

    В’єтнам заборонив прокат фільму “Барбі” через сцену, де зображена спірна територія в акваторії Південно-Китайського моря. Про це повідомляє сайт новин VnExpress, передає “Суспільне Культура”.

    У фільмі міститься “незаконне зображення” спірної дев’ятиштрихової лінії Китаю, згідно зі звітом, який цитує керівник відділу кіно Міністерства культури, спорту та туризму Ві Кіен Тхань.

    Фільм із Марго Роббі та Райаном Гослінгом у головних ролях мав би вийти у в’єтнамських кінотеатрах 21 липня. 

    Як пише видання Bloomberg, Китай претендує на понад 80% Південно-Китайського моря і висуває претензії до мапи 1947 року, яка показує розпливчасті штрихи — лінію з дев’ятьма штрихами, — що петляє вниз до точки приблизно за 1800 км на південь від острова Хайнань.

    В’єтнам, Філіппіни, Бруней, Малайзія та Тайвань претендують на частину однієї морської території та сперечаються з Китаєм щодо цього.

    Що відомо про екранізацію “Барбі” 2023 року

    Екранізація життя всесвітньої відомої ляльки вийде в український прокат з 20 липня.

    У кінострічці зображена гламурна країна Барбіленд, де найбільшим злочином вважається невідповідність стандартам краси. Через це головна героїня Барбі опиняється у вигнанні. Тепер вона змушена будувати життя з нуля у реальному світі. Як виявилося, тут для щастя мало краси: потрібно дотримуватися людських цінностей та зберігати внутрішню гармонію.

    Барбі зіграла американська акторка Марго Роббі. Варто зазначити, що режисерка стрічки Ґрета Ґервіґ також розглядала на цю роль Енн Гетевей та Емі Шуммер. Також зірковий каст доповнили Раян Гослінг, Аріана Грінблатт, Джон Сіна та інші. Зйомками фільму займалась кінокомпанія Warner Bros.

    Читайте також: Перемога буде за дубляжем, – Денисенко не підтримала показ англомовних фільмів в оригіналі

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!