Патріарх Святослав пояснив, на що треба звертати увагу, слухаючи політиків

  • Ми, як народ, як держава, станемо кращими, коли збудуємо краще суспільство, в якому молодь не буде більше шукати повноти життя поза Україною, а зможе жити вповні в себе вдома.

    Таку позицію висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук, під час проповіді до вірних у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, пише департамент інформації УГКЦ:

    “У сьогоднішньому євангельському читанні ми чуємо розповідь про зустріч Христа з багатим чоловіком, який приходить до Христа з одним питанням: “Учителю добрий, що маю робити, щоб успадкувати життя вічне?” “Продай усе, що маєш і йди за мною”, – сказав Христос.

    Відповідь Ісуса Христа, пояснює проповідник, показує цілком іншу перспективу: щоб жити вповні – треба бути добрим, як Бог є добрий:

    “Лише тоді, коли ми даємо те, ким ми є, усе, що маємо в матеріальному видимому світі, лише тоді живемо на повну. І відчуваємо, що більше щастя давати, аніж брати. Не мати, а бути – є рецептом щастя і способом жити вповні”, – переконує Глава Церкви

    Сьогоднішній світ, за словами проповідника, часто живе в ідолопоклонстві успіху:

    “Щоб стати успішним політиком, слід переступити навіть через гідність людей, яких хочеться перетворити на електорат, якими треба маніпулювати, щоб мати більше голосів, посісти краще місце в парламенті чи ще в якомусь теплому кріслі. Але той, хто так чинить і так живе, уже вмирає. І ніколи те, що він узяв у ближнього, не зробить його вповні людиною. Не дасть йому ніколи життя, тим паче життя вічного”, – переконує Глава Церкви.

    Проповідник пригадав один з основних меседжів, які лишив нам Блаженніший Любомир, – бути людиною:

    “Важливість бути, а не мати – є осердям християнської духовності. Бо найбільшим скарбом для Бога є не те, що ми маємо як люди, а те, ким ми є. Мати скарб на небі – означає стати кращою людиною”, – просить замислитися проповідник.

    Предстоятель УГКЦ вважає, що ці слова сьогодні є закликом до українського суспільства, адже ми вже відчуваємо, як в Україні почалася виборча кампанія:

    “Скільки сьогодні різних кандидатів себе нам пропонують. Але слухаючи їх, спитаймо себе та їх не про те, що вони мають, а якими вони є. Бо ми, як народ, як держава, станемо кращими, коли збудуємо суспільство, в якому молодь не буде більше шукати повноти життя поза Україною, а зможе жити вповні в себе вдома. Тоді, коли побачимо, що той спадок, який нам лишив наш народ, наші батьки, полягає в єдиних Христових словах: “Іди за мною”, –  каже Блаженніший Святослав.

    До теми: Святослав Вакарчук нарешті відповів, чи піде у президенти

     

     

    Департамент інформації УГКЦ

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!